fbpx
LiefhebberNaast het nieuws

Brussels Airlines viert vijftiende verjaardag – video

Vandaag is Brussels Airlines precies vijftien jaar in de lucht. Het bedrijf werd door investeerders opgericht nadat de nationale maatschappij Sabena failliet ging. Dat was een grote schok voor België, maar Brussels Airlines is inmiddels uitgegroeid tot een waardige vervanger, met een moderne vloot en een netwerk van 94 bestemmingen.

De maatschappij beschrijft haar eigen geschiedenis als volgt:

15 februari 2002. De tv-journaals spreken over de naweeën van 9/11, de pas geïntroduceerde euro … én over de geboorte van SN Brussels Airlines. Die koude februari ochtend om 6h15 stijgt vanop Brussels Airport de allereerste vlucht op, SN 2711 met bestemming Geneve, met de AVRO OO-DJS. SN Brussels Airlines, in het leven geroepen door 40 aandeelhouders verenigd in de SN Airholding, is een feit.

Op de loonlijst staan die dag bijna 1.400 werknemers. Allemaal supergemotiveerd om van de nieuwe luchtvaartmaatschappij zowel operationeel als commercieel een blijvend succes te maken. Het netwerk bestaat uit 29 Europese bestemmingen bediend met 32 regionale vliegtuigen. Pas enkele maanden later zal Afrika toegevoegd worden aan het netwerk.

15 februari 2017. Vijftien jaar later is Brussels Airlines uitgegroeid tot een luchtvaartmaatschappij die vanuit Brussels Airport naar 73 Europese en 21 intercontinentale bestemmingen vliegt. Wereldwijd raakte Brussels Airlines bekend als Afrika specialist. De vloot breidde uit tot 45 korte/middellange afstandsvliegtuigen en 10 long haul toestellen. De directe werkgelegenheid steeg tot 3.500 jobs. Indirect staan de activiteiten ook nog eens garant voor zowat 11.000 extra jobs. Als lid van Star Alliance werkt Brussels Airlines vanuit haar hub met tientallen andere maatschappijen samen.

Enkele feiten: in 15 jaar werden 78,8 miljoen passagiers verwelkomd aan boord. Ruim 69 miljoen van hen reisden aan boord van een Europese vlucht, 8,1 miljoen vlogen naar Afrika en ruim 1 miljoen passagiers staken met Brussels Airlines de Atlantische Oceaan over. De cargoruimte van de intercontinentale vliegtuigen werd gevuld met 320.000 ton vracht.

Ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag heeft Brussels Airlines een nieuw reclamespotje gelanceerd, gebaseerd op een oude klassieker. Bekijk de video hieronder:

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button