AirlinesNL nieuwsOnderwerpProfessional

VNC geschrokken door Duitse terugtrekking Transavia

De Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) is teleurgesteld door het mislukte Duitse avontuur van Transavia. De lowcost-dochter van KLM kondigde maandag aan haar basis in München te sluiten vanwege te veel concurrentie en aanhoudende verliezen.De VNC zegt in een verklaring: “Vooral voor het lokale personeel in München is het zuur. Zij hebben zich enorm ingezet om de basis daar tot een succes te maken. Ook het Nederlandse cabinepersoneel heeft een behoorlijke bijdrage geleverd: om te kunnen groeien hebben we immers ingeleverd op arbeidsvoorwaarden en loon.”

De bond vindt dat het geld voor de Duitse expansie beter aan andere zaken besteed had kunnen worden. “De miljoenen euro’s die nu in het München-avontuur zijn gestoken, hadden ook tot een winstuitkering voor het personeel kunnen leiden. De VNC is geschrokken van de streep door deze rekening en zal met de directie in overleg treden over de continuïteit en de toekomst van Transavia.”

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.