LiefhebberNaast het nieuws

Brussels Airport bouwt speciale spottersplaatsen

Om ervoor te zorgen dat spotters veilig en probleemloos foto’s kunnen maken van opstijgende en landende vliegtuigen, bouwt Brussels Airport twee speciale plaatsen voor hen. Tot nu toe bestaan er nog geen gereguleerde spotplaatsen in de gemeenten rond de luchthaven.

In een verklaring zegt Brussels Airport: “De grote verscheidenheid aan vliegmaatschappijen, de speciale toestellen en de dynamiek trekt heel wat vliegtuigspotters, ook van over de grens, naar de luchthaven. Brussels Airport wil hen een veilige en voor spotters interessante plaats aanbieden om hun favoriete hobby uit te oefenen.”

Locaties
Brussels Airport heeft twee plaatsen geïdentificeerd waar een spottersplaats kan en zal gebouwd worden. De eerste komt bij de start- en landingsbaan 01/19, in de zone waar ook het Speelbos zich bevindt. Een tweede spottersplaats komt in de omgeving van het transitcentrum Steenokkerzeel, vlakbij start- en landingsbaan 25L/07R.

Op beide plaatsen komt een verhoogd platform. Daarnaast krijgt de locatie bij Steenokkerzeel speciale parkeerplaatsen voor spotters, en de andere locatie wordt voorzien van speeltoestellen voor kinderen. De Brussels Airport Company zal binnenkort de vergunningsaanvraag indienen, bij een positief advies kan de bouw nog dit jaar nog van start gaan.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.