Naast het nieuwsOpmerkelijk

Chaos op easyJet-vlucht door religieuze kwestie

Op een easyJet-vlucht van Tel Aviv naar Londen Luton ontstond maandag chaos doordat tien joodse mannen weigerden naast vrouwen te zitten, zo meldt The Daily Express vandaag.Vanwege hun religie mogen de mannen niet naast vreemde vrouwen zitten, en dus besloten zij om de hele vlucht (die vijf uur duurde) in het gangpad te staan.

“De mannen blokkeerden het pad, waardoor het heel moeilijk was voor andere passagiers om naar hun stoel te gaan”, zo vertelt een anonieme ooggetuige.

De overlastgevers vielen ook continu de crew lastig, en één van hen plugde de oplaadkabel van zijn telefoon in een controlepaneel. Daardoor ging het EXIT-lampje branden.

Een cabinemedewerker beschrijft de vlucht tegenover The Daily Express als de ergste die hij in elf jaar heeft meegemaakt. De mannen weigerden naar hem te luisteren.

Politie
De crew informeerde de Britse politie, die de overlastgevers bij aankomst in Luton stond op te wachten. Het is onduidelijk of de mannen vervolgd worden.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.