fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

‘Op termijn verschillen KLM – Air France minder groot’

De jaarcijfers van Air France-KLM over 2016 laten niet alleen een positief resultaat zien. Ook wordt duidelijk dat de verschillen tussen Air France en KLM groot zijn: aan de totale operationele winst van 1.049 miljoen euro droeg Air France 372 miljoen bij (35 procent) en KLM 681 miljoen (65 procent). Tegelijkertijd behaalde Air France juist een hogere omzet dan KLM.

Volgens Frédéric Gagey, financieel directeur bij Air France-KLM, heeft Air France nog steeds last van de recente terreuraanslagen in Parijs. “We zien dat het nog steeds een groot effect heeft op het aantal mensen dat naar Parijs vliegt.” Gagey ziet ook de gevolgen van de Franse stakingen terug in de cijfers van Air France.

Air France-KLM CEO Jean-Marc Janaillac: “Ook is er een verschil in het belastingklimaat tussen beide landen. Met Boost gaan we ervoor zorgen dat Air France en KLM dichter bij elkaar komen. Op de langere termijn worden de verschillen minder groot.”

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button