Frequente reizigerOnderwerpSchiphol

Corridor naar nieuwe vertrekhal Schiphol klaar – foto

Schiphol meldt dat de corridor naar de tijdelijke vertrekhal klaar is. Deze verbindt de nieuwe faciliteit, die bedoeld is om het groeiende aantal passagiers op te vangen, met vertrekhal 1.Onderaan de foto is de corridor te zien.

De luchthaven verwacht dat jaarlijks 2 miljoen passagiers gebruik zullen maken van de vertrekhal, die uiterlijk in april opengaat en tot 2019 dienst moet doen.

Oppervlakte
De nieuwe vertrekhal krijgt een oppervlakte van 3800 vierkante meter en wordt gebouwd bovenop de bagagehal aan de Havenmeesterweg, ter hoogte van de B-pier.

Het nieuwe gebied wordt gebruikt voor Schengen-passagiers. In de hal komen ongeveer twintig incheckbalies, vijf security lanes, sanitaire voorzieningen en zitplaatsen.

A-pier

De hal wordt gebruikt totdat de nieuwe A-pier is opgeleverd. Die pier wordt gebouwd op de plaats waar nu een vrachtgebouw van KLM-Cargo staat. In 2023 moet er ook een nieuwe A-terminal gebouwd zijn.

Drukte
Dat de luchthaven een extra hal bouwt, is niet vreemd. In de afgelopen jaren is Schiphol hard gegroeid. In 2016 werden er 63 miljoen passagiers verwelkomd, vijf miljoen meer dan in 2015.

Bekijk hieronder een kort filmpje over de bouw van de nieuwe vertrekhal:

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.