LiefhebberNaast het nieuws

Eerste beeld van Boeing 787-10 opgedoken – foto

De Boeing 787-10 wordt vandaag officieel onthuld, maar journalist Jon Ostrower van CNN heeft het toestel alvast op de gevoelige plaat weten te leggen. Heel duidelijk is het beeld niet, vanwege de afstand en de bomen, maar toch geeft het een goed beeld van de verhoudingen van de 787-10:

De 787-10 Dreamliner meet 68 meter en biedt plaats aan 330 passagiers in een standaardconfiguratie. Boeing belooft het laagste kerosineverbruik in zijn klasse. KLM heeft zeven exemplaren besteld die vanaf 2020 geleverd worden. Singapore Airlines is de grootste klant, met 49 toestellen in de orderboeken.

Update: er is een nieuwe, veel duidelijkere foto verschenen:

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.