AirlinesOnderwerpProfessional

Eerste Boeings voor Chinese Juneyao

De private Chinese maatschappij Juneyao Airlines heeft haar order voor vijf 787-9 Dreamliners definitief gemaakt. Dat maakt Boeing bekend. Het is voor het eerst dat de airline Boeings bestelt, het is ook haar eerste order voor widebody-toestellen.

Juneyao, met haar basis in Shanghai, heeft grote ambities. “Onze strategische visie is om een internationale luchtvaartmaatschappij te ontwikkelen, die een hoog serviceniveau kent, een uitgebreid netwerk en uitstekende winstgevendheid,” zegt bestuursvoorzitter Wang Junjin. De maatschappij werd vorig jaar ‘connecting partner’ van de Star Alliance.

Europa
De airline is in 2005 opgericht en vliegt sinds 2006. Tot dusver worden routes in China uitgevoerd en in de regio. Zo vliegt de maatschappij naar onder andere naar Japan, Zuid-Korea en Thailand. In de komende jaren tot 2020 moeten daar vluchten naar Noord-Amerika, Australië èn Europa bij komen.

787
De order voor de vijf Dreamliners is een stap in deze strategie, de maatschappij heeft een optie genomen op nog vijf van dezelfde toestellen. Volgens Boeing kiezen meer maatschappijen, die uitbreiden van narrowbody- naar widebody-toestellen, in eerste instantie voor de 787.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button