AirlinesFrequente reizigerOnderwerp

Wizz Air opent nieuwe basis op Londen Luton

Wizz Air opent haar achtentwintigste basis op Londen Luton met een nieuwe Airbus A320.

De maatschappij vliegt al meer dan twaalf jaar vanaf Luton, maar dit wordt haar eerste Britse basis. Hiermee breidt Wizz Air ook het aantal routes uit naar 42.

De drie nieuwe routes die worden geïntroduceerd verbinden Luton met Tel Aviv (Israël), Prishtina (Kosovo) en Kutaisi (Georgië), tevens de enige directe verbinding tussen Georgië en het Verenigd Koninkrijk. Op sommige routes wordt de frequentie verhoogd: Suceava wordt vijf keer per week gevlogen, Constanta vier keer per week en Lasi dagelijks.

“Deze basis laat opnieuw onze toewijding aan het Verenigd Koninkrijk zien. Onze eerste vlucht vanaf Londen Luton vertrok in 2004 en sindsdien hebben we 35 miljoen passagiers vervoerd. Door het vestigen van onze basis op Londen Luton creëren we ook meer banen voor de lokale bevolking”, aldus József Váradi, CEO bij Wizz Air.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button