fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijkVideo

Jet Airways onderschept door Duitse Typhoons – Video

Een Boeing 777-300 van Jet Airways is donderdag 16 februari in de buurt van Keulen door twee Eurofighter Typhoons van de Duitse luchtmacht onderschept. Een ander vliegtuig vloog erachter en de crew maakte er opnames van.

Het contact met vlucht 9W-118, dat van Mumbai onderweg was naar London, was verloren geraakt en de piloten reageerden niet op oproepen van de Duitse luchtverkeersleiding die via de noodfrequentie. Daarop werden de Typhoons naar het toestel gestuurd om te kijken wat er mis was.

Eenmaal naast het vliegtuig konden de jagers contact maken met de piloten en ze naar de juiste frequentie dirigeren. Daarop werd er weer contact gemaakt en kon het toestel van Jet Airways door naar London waar het veilig landde. Waarom de piloten de verkeerde frequentie gebruikten, is niet bekend.

Een ander toestel dat achter het Jet Airways toestel vloog, had een camera aan boord en maakte de toevallige beelden van de onderschepping.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=NOnWuTfBuYo” width=”640″ height=”380″]

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button