Naast het nieuwsOpmerkelijkOverig nieuwsVideo

Nederlands-Turkse pilote Eser hit op Instagram

De 31-jarige Eser Askan Erdogan is piloot bij het Turkse Pegasus en een hit op Instagram. Daar deelt ze met ruim 33.000 volgers regelmatig foto’s van haar reizen als piloot en van de reizen met haar man.

Eser is geboren en getogen in Nederland en woont nu ruim acht jaar in Turkije. Daar vliegt ze voor de prijsvechter Pegasus. Ze is een van de weinige vrouwen die als piloot in de industrie aan het werk is. Met haar foto’s wil ze volgens de Daily Mirror daar dan ook aandacht voor vragen.

“Ik wilde van kinds af aan al piloot worden,” zegt Eser tegen de krant. “Het mooiste van het werk is dat het nooit gaat vervelen en dat we altijd de zon zien, ook als het op de grond regent en we door de wolken klimmen.”

Inmiddels heeft Eser als piloot en samen met haar man meer dan 50 landen bezocht. Van veel van die reizen heeft ze foto’s op haar Instagram staan. Ook is ze een blog gestart over haar ervaringen als piloot en de reizen die ze maakt.

Eser is niet de enige vrouwelijke piloot die haar ervaringen op Instagram deelt. Onder meer de Zweedse Maria Petterson post veel foto’s op haar account. Ze voert de lijst met meeste volgers aan, met 351.000 volgers.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button