fbpx
LiefhebberNaast het nieuws

SpaceX’s Falcon 9 succesvol gelanceerd – video

SpaceX’s Falcon 9-raket is vanmiddag succesvol gelanceerd vanuit het Kennedy Space Center in Florida, nadat de lancering gisteren nog moest worden afgeblazen vanwege een technisch defect. De raket brengt de Dragon-capsule met bijna twee ton aan goederen naar het International Space Center (ISS):

In de ruimte is de Dragon van de Falcon 9 losgekoppeld. De raket is vervolgens teruggekeerd naar de aarde, terwijl de capsule naar verwachting woensdag aankomt bij het ISS.

Uniek

Het SpaceX-project van de bekende ondernemer Elon Musk is uniek, omdat het lanceerraketten gebruikt die zelf kunnen landen, met als gevolg dat ze geschikt zijn voor hergebruik. Hierdoor moet de ruimtevaart een stuk goedkoper worden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button