LiefhebberNaast het nieuwsOverig nieuws

TUI met A340 naar Canarische Eilanden

Luchtvaartmaatschappij TUI huurt de komende zomermaanden de Airbus A340-300 van de Surinaamse maatschappij SLM. TUI gebruikt het vliegtuig voor vluchten naar de Canarische Eilanden. Dit meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws.

De A340 van SLM biedt plaats aan 315 passagiers en moet TUI helpen om de beperkte capaciteit in het zomerseizoen aan te vullen. De uitwisseling is ontstaan door een hechtere samenwerking tussen de maatschappijen.

SLM
In dezelfde periode vult TUI de Surinaamse maatschappij met een Boeing 787 aan op de route Paramaribo – Amsterdam. Daardoor is er voor SLM een extra wekelijkse vlucht tussen beide steden, naast de vier bestaande vluchten.

Maximaal benut
Voor SLM is het voordelig dat de A340 wordt verhuurd. Normaliter staat het toestel tussen de vluchten naar Suriname door aan de grond op Schiphol. Door de extra inzet wordt het toestel maximaal benut.

TUI gebruikt de A340 vanaf 6 juli naar Las Palmas en Tenerife. De chartervluchten worden uitgevoerd door Nederlandssprekende bemanning van SLM.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close