AirlinesOnderwerpProfessional

Amerikaanse airlines schroeven capaciteit Cuba terug

JetBlue schroeft de vluchtcapaciteit naar Cuba terug vanwege een beperkte vervoersvraag, meldt de Miami Herald. Eerder kondigde American Airlines en Silver Airways al aan om het aantal zitplaatsen naar Cuba ter verminderen.

Kleinere vliegtuigen
Vanaf 3 mei worden op een aantal routes kleinere vliegtuigen ingezet van Fort Lauderdale naar Havana, Santa Clara, Holguín en Camagüey. Momenteel zet JetBlue een Airbus A320 in met 150 zitplaatsen. Deze wordt vervangen door een Embraer 190 met 100 stoelen.

De maatschappij levert ook op de routes van Havana naar Fort Lauderdale, Orlando en New York JFK in; De huidige Airbus A321 met 200 zitplaatsen wordt vervangen door een Airbus A320. In totaal vermindert de maatschappij de capaciteit met 300 zitplaatsen per dag.

Een woordvoer van JetBule verklaarde tegenover de Miami Herald: “We blijven ons schema van bijna 50 wekelijkse retourvluchten naar Cuba uitvoeren, maar hebben aanpassingen doorgevoerd aan ons vlootgebruik. Het is gebruikelijk om vluchtschema’s aan te passen op basis van voorkeuren van de klant, met name op de routes die nieuw zijn in het netwerk.”

Vluchten schrappen
American Airlines kondigde in november aan om haar service naar Cuba te herzien. De maatschappij besloot om tussen Miami en Holguin, Santa Clara en Varadero één van de twee dagelijkse vluchten te schrappen.

Regiocarrier Silver Airways schrapte een aantal vluchten op zes van haar negen bestemmingen op Cuba.

“We blijven optimistisch over de toekomstige groeipotentie in Cuba en we geloven dat ons vliegtuig met 34 zitplaatsen de juiste maat is voor deze markt,” zie een woordvoerder van Silver Airways tegen South Florida Sun-Sentinel.

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close