fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

Piloten Air France zeggen ‘ja’ tegen Boost

Een meerderheid van de Air France piloten is in een referendum akkoord gegaan met de oprichting van dochtermaatschappij Boost. 73,8 Procent van de piloten heeft deelgenomen aan het referendum. De Franse pilotenvakbond SNPL maakte bekend dat 58 procent voor het oprichten van de nieuwe maatschappij is.

De piloten mochten in het referendum antwoord geven op de vraag: “Keur je het overhevelen van een deel van de medium- en long-haul vloot naar een nieuwe maatschappij goed?”

Vooraf aan het referendum stuurde Air France-directeur Franck Terner al zijn piloten een brief om hen te overtuigen “voor” te stemmen tijdens het referendum.

Goedkoper
De nieuwe maatschappij zal een deel van de vloot van Air France gebruiken. Door goedkoper nieuw geworven cabinepersoneel in te zetten hoopt Air France kosten te besparen op verlieslijdende routes. De piloten bij Boost worden dan gedetacheerd van Air France.

In het najaar van 2017 bedient Boost naar verwachting de eerste medium-haul routes. Tussen 2017 en 2020 investeert Air France-KLM 1,7 tot 2,2 miljard euro in Boost.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button