fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijk

‘Dikke, lelijke’ cabinemedewerkers boos op Aeroflot

Veel cabinemedewerkers zijn boos op het bestuur van Aeroflot. Zij zeggen dat ze – onder het mom van imagoverbetering – niet meer op internationale vluchten mogen werken omdat ze te oud en zwaar zijn, zo meldt Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL).

De cabinemedewerkers, die zichzelf STS noemen (de Russische afkorting voor ‘oud, dik en lelijk’), hebben een brief geschreven naar president Poetin en spannen een rechtszaak aan. Ze klagen dat zij salaris mislopen, aangezien werken op internationale vluchten het best betaald wordt.

“Ze vertelden ons dat alleen de jonge en dunne [crewleden] nog voor Aeroflot naar het buitenland mogen vliegen”, aldus cabinemedewerkster Yevgenia Magurina. Hoewel er van geschreven regels geen sprake is, zegt Magurina dat iedereen die ouder dan veertig is of meer dan maat 48 heeft niet langer op internationale vluchten kan werken.

Angst voor baanverlies
Ook de president van een Russische vakbond, Igor Deldyuzhov, zegt dat er gediscrimineerd wordt op uiterlijk en leeftijd, maar dat veel medewerkers niet durven te protesteren uit angst voor het verlies van hun baan. In totaal zouden 400 cabinemedewerkers door de ban getroffen zijn.

Aeroflot wilde tegenover RFE/RL niet op de zaak reageren.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button