fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Qantas onthult ‘revolutionaire’ premium economy class

Qantas ontvangt aan het einde van dit jaar haar eerste Boeing 787-9 Dreamliners. Eerder onthulde de Australische maatschappij al hoe economy en business class er in die vliegtuigen uitzien, maar nu is ook het doek van de premium economy gehaald.

De 28 stoelen in de separate premium economy-cabine hebben een pitch van 38 inch en zijn ruim 22 inch breed. Qantas QEO Alan Joyce noemde ze eerder ‘revolutionair’, en daarmee lijkt hij vooral op de uitgebreide verstelbaarheid te hebben gedoeld. De stoelen moeten zich als een soort wieg om de passagiers heen vouwen, zodat er comfortabel in geslapen kan worden.

En het is belangrijk dat de premium economy erg comfortabel is, want Qantas zet de Boeing 787-9’s onder andere in op de langste route ter wereld, van Perth in West-Australië naar Londen in Engeland. Deze verbinding gaat in maart 2018 van start. Ook Los Angeles krijgt de Dreamliner op bezoek, maar dan vanaf Melbourne.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button