fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsNieuws

Brussels Airlines onthult Tomorrowland-A320 – video

Brussels Airlines heeft samen met Tomorrowland een speciale livery ontworpen voor één van haar Airbus A320’s. Gisteren trok de Belgische maatschappij het doek van het toestel, dat gedoopt is tot ‘Amare’.

Brussels Airlines werkt al jaren samen met de organisatoren van Tomorrowland. Iedere zomer vervoert de maatschappij duizenden buitenlandse feestgangers naar het Belgische festival, en ter ere daarvan is nu de Amare gepresenteerd.

“Negen maanden werd er gewerkt aan de creatie van Amare. Na een intensieve periode van schetsen, 3D tekeningen en maquettes was het ontwerp klaar voor de beschildering”, zo vertelt Brussels in een persbericht.

“Acht kunstenaars, waaronder vader en zoon met heel wat jaren expertise op de teller, samen met de Tomorrowland en Brussels Airlines teams, werkten twee weken non-stop om dit indrukwekkende design op de Airbus A320 te airbrushen.”

De Amare, die geregistreerd staat als OO-SNF, onderscheidt zichzelf niet alleen met een andere livery. Aan boord is zogeheten mood lightning aangebracht, en tijdens het boardingproces wordt de Tomorrowland-hymne van Hans Zimmer gedraaid.

De Amare vliegt vandaag voor het eerst in lijndienst; van Brussel naar Wenen. Het toestel behoudt tot 2022 zijn speciale uiterlijk.

Brussels Airlines heeft nu vier Airbussen met een speciaal uiterlijk (de andere drie ter ere van Kuifje, Magritte en de Rode Duivels):

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button