fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegvelden

Meer winst voor Heathrow over 2016

Luchthaven Londen Heathrow heeft 2016 positief afgesloten. De luchthaven noteerde een omzet van 2,8 miljard pond. Het aantal passagiers ging omhoog, evenals het aantal verwerkte tonnen vracht.

In 2016 verwerkte de luchthaven een recordaantal van 75,7 miljoen passagiers. Dat is één procentpunt meer dan in 2015, toen er nog 75 miljoen reizigers waren. De luchthavenbelasting ging met één procent omlaag, wat het aantal passagiers ten goede kwam. 2016 Was ook het jaar waarin Heathrow voorlopig groen licht kreeg om een derde landingsbaan aan te leggen.

Investeringen
Het vliegveld investeerde 674 miljoen pond in verbeteringen op de luchthaven. Passagiers gaven gemiddeld 8,09 pond uit aan retail op het vliegveld. In 2015 was dat nog 7,58 pond. Heathrow haalde ook meer geld uit investeringen en winsten; 387 miljoen pond om 361 miljoen pond in 2015.

Tevreden
CEO John Holland-Kaye is tevreden met de resultaten. “Ik ben trots op wat onze 76 duizend collega’s bereikt hebben. We hebben een betere en goedkopere service verleend aan een recordaantal passagiers. We hebben de Britse industrie geholpen om meer te handelen in de wereld. Heathrow levert voor Groot-Brittannië”, stelt hij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button