AirlinesFinancieelOnderwerpProfessional

Staking dreigt bij Air France om te hoog salaris

De Franse vakbond Confédération Générale du Travail (CGT) wil dat er op dinsdag 7 maart gestaakt wordt bij Air France. De algemene vakbond is boos over de grote salarisverhoging die de top van Air France krijgt. In een pamflet worden alle medewerkers van Air France opgeroepen om te staken.

Een groep van veertien executives van Air France krijgt er volgens de vakbond in totaal 5 miljoen euro aan salaris bij. “Wie gelooft er nog in Trust Together als de top-veertien de rijkdom verdelen die gecreëerd is door de grootste groep die de kruimels krijgt?” vraagt de vakbond zich af in het pamflet.

Salarisverhogingen
Per executive komt het bedrag volgens CGT uit op 357.143 euro. De medewerkers van Air France krijgen al sinds 2012 geen salarisverhogingen meer. Volgens de bond is de productie van de medewerkers niet genoeg om de salarissen te verhogen, maar kan de beloning voor de executives wel omhoog.

Winstdeling
De werknemers willen een winstdelingsregeling en op die manier ook een aandeel in de winst krijgen. Air France behaalde over het afgelopen jaar een winst van 372 miljoen euro. “Het netto resultaat over 2016 is 445 miljoen euro. We eisen dat dat gelijkwaardig verdeeld wordt”, aldus de vakbond.

Onderhandelingen
Op 7 en 10 maart onderhandelt Air France met de vakbonden over nieuwe salarissen. Om de insteek van die onderhandelingen te onderstrepen wil CGT op 7 maart staken. Of andere bonden ook meedoen, is nog niet duidelijk.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button