fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegvelden

Kanttekeningen toezegging Dijksma vlieghoogte Lelystad

Het actiecomité dat strijdt voor een hogere vlieghoogte bij Lelystad Airport is nog niet helemaal tevreden over de toezegging van staatssecretaris Sharon Dijksma. Dat schrijft RTV Oost.

Vliegtuigen die van en naar Lelystad vliegen zullen hoger dan zesduizend voet moeten vliegen (bijna 1830 meter). Dat is de toezegging die Sharon Dijksma deze week heeft gedaan aan de Tweede Kamer bij het Algemeen Overleg Luchtvaart.

Geja Verweij plaatste bij RTV Oost een kanttekening over de toezegging: “Als die zesduizend voet echt de ondergrens zou zijn, dan zijn we al een heel eind op weg. Maar het gebied dat ons zorgen baart is de zogenaamde wachtkamer. Daarbij vliegen vliegtuigen rondjes voordat ze mogen landen. Daar gaat het richting de drieduizend voet, dat is een groot verschil. We hebben het over 45.000 vliegbewegingen per jaar.”

Het actiecomité zegt tegen RTV Oost dat er nog genoeg mogelijkheden zijn om in gesprek te gaan voordat het officieel ingetekend is.

Vanaf 2019 moeten er meer vliegtuigen op Lelystad gaan landen. Daar zijn veel protesten door gekomen in de omliggende dorpen en een protestgroep heeft inmiddels meer dan tienduizend steunbetuigingen verzameld.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button