AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

‘Antonov-225 vaker naar Groot-Brittannië’

Antonov Airlines, operator van ’s werelds grootste vliegtuig de Antonov-225 Mriya, heeft op het Londense vliegveld Stansted een kantoor geopend.

De directeur van het Londense kantoor, Micheal Goodisman, verwacht dat hierdoor de Mriya vaker en meer vliegvelden in het Verenigd Koninkrijk zal aandoen. “Nu Antonov Airlines uit de joint venture is gestapt en zelf aan de weg timmert, zien ze Groot-Brittannië als commerciële startpunt. Het past in de wens van Antonov om meer in het Westen te opereren en een hechtere relatie met het Verenigd Koninkrijk te hebben.”

Weg van Rusland
De stap van Antonov Airlines komt nadat het uit de joint venture met Volga Dnepr stapte. Dit bedrijf is gespecialiseerd in grote en zware vrachten. Antonov Airlines is bezig met het verbreken van de banden met Rusland en zoekt nu toenadering in het Westen.

De maatschappij heeft naast de Mriya 7 Antonov-124’s in dienst. Wanneer de 225 ergens gepland staat om te landen, dan trekt dat duizenden toeschouwers naar de spottersplaatsen.

Meer toestellen

Er zijn plannen om meer AN-225 toestellen te bouwen. Vorig jaar tekenden de Oekraïners een contract met Aerospace Industry Corporation of China (AICC) waarin beide partijen hun intentie uitspraken een lange termijn samenwerking aan te gaan.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close