AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerp

KLM 747 wijkt uit wegens zieke captain

Een Boeing 747 is zaterdag uitgeweken naar St Johns (Canada) wegens een medisch noodgeval aan boord.

Volgens een KLM woordvoerster betrof het de gezagvoerder van vlucht KL643 van Amsterdam naar New York. “Hij is van boord gehaald en naar een ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is stabiel”, zegt ze tegen Up. St. Johns ligt op Newfoundland en was het dichtst in de buurt op het moment dat de captain op de PH-BFT ziek werd.

Nieuwe crew
Er moest een nieuwe crew ingevlogen worden vanuit New York. Niet alleen vanwege de zieke captain, maar ook omdat de huidige crew aan het maximaal aantal uren zat. “Dat invliegen duurde langer vanwege het slechte weer in New York. Daardoor hebben we besloten de passagiers in hotels onder te brengen”, zegt de woordvoerster. Omdat KLM de reizigers niet na twee uur weer uit de hotels wilde halen werd besloten er een nachtstop van te maken.

Resterend
Het toestel vertrok zaterdag om half zes vanaf Schiphol. De landing op St Johns werd gemaakt rond kwart voor elf Nederlandse tijd. Op het vliegveld was het toen 18:15 uur. De resterende vluchttijd bedraagt ongeveer 2,5 uur.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close