fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpen

KLM 777 keert terug naar Amsterdam

Een KLM Boeing 777-200ER keert zondagochtend terug naar Amsterdam.

De Boeing voerde vlucht KL791 uit naar Sao Paulo. In de buurt van Parijs keerde het toestel echter en vliegt terug naar Amsterdam. Volgen een woordvoerster van KLM betreft het een klein technisch mankement. “De vliegveiligheid is absoluut niet in gevaar. Het is bij een dergelijke melding voorschrift om terug te keren.”

Vertrek
De triple seven vertrok om 10:20 uur van de Aalsmeerbaan voor de vlucht naar Brazilië. Om kwart voor elf werd op 27 duizend voet boven Compiège, Noord-Frankrijk, de 180 gradenbocht ingezet. Het vliegtuig had om 18:00 uur aan moeten komen op bestemming, na een vlucht van ruim elf uur.

Vervolg
Volgens de woordvoerster denkt KLM dat het mankement snel te verhelpen is. “Dat is natuurlijk pas met zekerheid te zeggen als er op de grond naar gekeken is”, zegt zij. Als het snel te verhelpen is, zal hetzelfde vliegtuig de reis naar Sao Paulo nogmaals aanvangen.

Dumpen
Volgens luisteraars naar geluidsstream van de verkeersleiders heeft de 777 toestemming brandstof te dumpen. De KLM woordvoerster kon dit niet bevestigen. De triple met registratie PH-BQK vliegt over de Noordzee in een half rondje terug. Via Dokkum-Drachten-IJsselmeer-Hoorn keert het vliegtuig naar Schiphol waar het even na twaalven op de Zwanenburg landde.

Gisteren week er een 747 uit naar St Johns, Canada, wegens een zieke captain.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button