fbpx
Frequente reizigersOnderwerpenVeiligheid

Bangkok Air eerste nieuwe Thaise veiligheidslicentie

Bangkok Airways ontving vandaag als eerste Thaise maatschappij de vernieuwde veiligheidslicentie na de downgrade door ICAO. Dat meldt de maatschappij.

Bangkok Airways werd sinds september 2016 gecontroleerd op veiligheid en is nu door ICAO en de Thaise luchtvaartautoriteit beloond met een nieuwe Air Operator Certificate. De maatschappij zegt in een verklaring dat dit aantoont dat ze aan de hoogste veiligheidseisen voldoen.

Rode vlag
Thailand is één van de ‘rode vlag’-landen van ICAO, samen met landen als Angola, Djibouti, Eritrea en Haiti. ICAO heeft ernstige bedenkingen wat betreft de vliegveiligheid in die landen en verlaagde in mei 2015 de veiligheidsklasse. Met name het toezicht van de betreffende landen op hun airlines is onvoldoende. Om die reden krijgen alle Thaise maatschappijen opnieuw een audit. De andere Thaise maatschappijen zitten nu nog in de testfase die tot juni loopt.

Groei
Bangkok Airways zegt met zo’n twaalf procent te willen groeien in 2017. Er komen vijf nieuwe toestellen, twee ATR’s en drie A319’s. Daarmee zal de vloot uit 39 toestellen bestaan. Ook verwacht de maatschappij dit jaar nog vier codeshare overeenkomsten te tekenen, waarmee het totaal op 26 komt. De codeshares zijn een belangrijke strategie. Het bedrijf dat zichzelf de boutique airline noemt draait met name op legacy carriers die naar Bangkok vliegen en hun passagiers op regionale vluchten met Bangkok Airways verder vervoeren. Er zijn onder andere een overeenkomsten met KLM, Qatar en Emirates. De maatschappij wil zich in het buitenland ook meer promoten en stelt verkoopmanagers aan in Europa, Amerika en Afrika.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button