AirlinesOnderwerpProfessional

Indiase overheid wil groot belang Air India verkopen

Het gaat slecht met Air India. De Indiase overheid wil daarom een groot belang in Air India verkopen aan een strategische partner. Dat meldt persbureau Bloomberg aan de hand van bronnen rond het dossier.

Schulden
Air India heeft een schuldenlast van ongeveer zeven miljard dollar en boekt sinds 2007 veel verlies. De luchtvaartmaatschappij was ooit monopolist op de Indiase markt maar moet nu concurreren met andere maatschappijen.

Belastingbetaler
Geld om de maatschappij te redden heeft de Indiase belastingbetaler miljarden gekost. Daarom zou de regering het bedrijf willen verkopen. De plannen zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden volgens Bloomberg.

Regels
Veel internationale luchtvaartmaatschappijen kijken met belangstelling naar de snel groeiende Indiase markt, mede omdat de Indiase overheid de regels heeft versoepeld die de sector destijds beschermde tegen buitenlandse inmenging. Jet Airways is sindsdien deels in handen gevallen van Etihad.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button