AirlinesFrequente reizigerOnderwerpZakelijke Reiziger

Swiss introduceert toeslagen in businessclass

Swiss vraagt toeslag in de businessclass voor betere stoelen. Dat bevestigt de maatschappij tegenover Australian Business Traveller.

Het gaan om een toeslag voor de zogenaamde throne-seats van 200 euro. Dit zijn stoelen waar de reiziger niemand naast zich heeft en aan weerszijden een tafel.

Toeslag
Veel maatschappijen zijn meegegaan in de trend toeslagen te berekenen voor bepaalde extra’s in economyclass, bijvoorbeeld een stoel bij de nooduitgang. Vel miljarden worden zo opgehaald. Tot op heden hadden businessclass passagiers daar weinig last van. Ticketprijzen liggen vele malen hoger en daarmee was alles afgedekt. Swiss verandert dat nu; een betere stoel reserveren betekent toeslag betalen.

Throne
Swiss heeft een nieuwe businessclass in de long-haul cabines. De meeste stoelen zijn twee aan twee, maar door de lie-flat functie past dat niet overal. Op sommige rijen is één stoel geïnstalleerd die net zo breed is als de twee erachter. Aan weerszijde van de stoel is een tafel, waardoor het een troon lijkt. Onder alleen-reizende passagiers zijn de stoelen enorm geliefd. Swiss voert vanaf het zomerseizoen daarvoor dus een toeslag in.

Zolang de voorraad strekt
Er is een beperkt aantal throne-seats. In een B777 zijn van de 62 businessclass stoelen er twaalf stuks. In de A330 vijf van de 45 en in een A340 vijf van de zestig. Sommige stoelen hebben geen raam of een raam waar door de plaatsing lastig doorheen te kijken is.

Upgrade
Alle klanten gaan erop achteruit door de nieuwe regeling. De goud en platinum frequent flyers (senator en HON circle in Miles&More termen) kunnen gratis een upgrade krijgen naar throne-seat. Alleen als de populaire stoelen al uitverkocht zijn, kan dat niet meer.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button