fbpx
IncidentenNaast het nieuws

Zeven mensen in gangpad vlucht Pakistan

Een vlucht vanuit Pakistan naar Saudi-Arabië vervoerde op 20 januari zeven mensen teveel, waardoor zij in het gangpad moesten staan. Dat meldt de Pakistaanse krant Dawn.

Het vliegtuig kan maximaal 409 mensen vervoeren, maar er waren 416 mensen aan boord van vlucht PK743 naar Medina. De officiële passagierslijst noemde de extra reizigers niet.

Takeoff
Anwar Adil, de gezagvoerder op de vlucht, vertelt aan de Pakistaanse krant dat hij pas bij de takeoff erachter kwam dat er te veel passagiers aan boord waren, maar toen was het volgens hem te laat om terug te keren.

Het is een groot veiligheidsrisico om extra passagiers te vervoeren. Bij een noodgeval hebben zij bijvoorbeeld geen zuurstofmasker.

Niet blij
“Ik was al vertrokken en de senior purser vertelde niets over de extra passagiers voordat de deur gesloten werd. Een landing direct na de takeoff in Karachi was niet mogelijk”, aldus Adil. Direct terugkeren zou te veel brandstof kosten, waar de maatschappij niet blij mee zou zijn, zegt hij.

Een woordvoerder van PIA bevestigt tegenover de BBC dat er een onderzoek naar het incident is gestart.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button