IndustrieOnderwerpProfessional

Piloten roepen op tot eerlijke concurrentie Qatar

Europeans for Fair Competition (E4FC) roept EU bemiddelaars op om te pleiten om oneerlijke concurrentie tegen te gaan in het nieuwe luchtvaartakkoord voor Qatar.De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) zegt in een persbericht dat als de Europese Commissie een nieuw luchtakkoord aanbiedt aan de staat van Qatar, dat oneerlijke concurrentie niet mag worden toegestaan en de schending van deze overeenkomst niet mag worden getolereerd.

Open competitie
“De Europese luchtvaartsector zet zich in voor eerlijke en open competitie, maar we kunnen niet concurreren met luchtvaartmaatschappijen die gesubsidieerd worden door hun regering. Het is belangrijk dat Europese leiders erkennen dat de oneerlijke praktijken uit het Midden-Oosten worden gestopt”, zegt Steven Verhagen, voorzitter bij VNV.

Subsidies
“Europese luchtvaartverbindingen wordt bedreigd door vluchten buiten de Europese grenzen, die door niet-Europese luchtvaartmaatschappijen worden gevlogen die door hun staat worden gesubsidieerd. Deze maatschappijen komen in de markt met als doel het verdrijven van de concurrentie door middel van kunstmatig lage ticketprijzen”, aldus Christoph Drescher, secretaris-generaal bij European Cabin Crew Association (EurECCA).

Onderhandelingen
De tweede ronde van de onderhandelingen tussen de Europese Unie en Qatar zal plaatsvinden tussen 28 februari en 1 maart.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.