fbpx
InnovatieOnderwerpenProfessional

Emirates test winterweertechnologie

Emirates voert testen uit met een technologie die ervoor zorgt dat piloten niet meer handmatig de impact van winterse weersomstandigheden op de-icing vloeistoffen hoeven te berekenen.

De maatschappij werkt hiervoor samen met Vaisala, een Fins bedrijf op het gebied van milieu en industriële diensten. Emirates test het CheckTime-systeem voor winterweer in Kopenhagen en Chigago.

Rekenwerk
CheckTime maakt gebruik van real-time metingen van een aantal factoren zoals temperatuur, wind en het type neerslag van weersensoren om nauwkeurig de impact van de heersende weersomstandigheden op de de- en anti-icing vloeistoffen op het vliegtuig aan de piloten door te geven.

Handmatig
Emirates zegt dat het programma de procedure vervangt waarbij piloten dit handmatig aan de hand van een combinatie van grafieken en observaties van weersomstandigheden moeten doen.

Door het gebruik van dit programma zullen piloten in staat zijn om meer focus te leggen op andere cruciale aspecten van de veiligheid bij het vertrekken onder extreme weersomstandigheden.

Winter
Tot en met het einde van het huidige winterseizoen test Emirates het systeem in Kopenhagen en Chicago.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button