fbpx
InnovatieOnderwerpenProfessionalVliegvelden

Heathrow wil excellent worden in duurzaamheid

De Londense luchthaven Heathrow wil excellent worden in duurzaamheid. Dat zei John Holland-Kaye, Chief Executive bij Heathrow, op de jaarlijkse conferentie van de British Chambers of Commerce (BCC).

Investering
Heathrow 2.0, dat is hoe de luchthaven haar plannen presenteerde. Het vliegveld heeft al 500 duizend pond (zo’n 585 duizend euro) geïnvesteerd in een incubator om geluidsoverlast en emissie te minimaliseren. Ze wordt daarin bijgestaan door experts zodat de incubator in 2019 de deuren kan openen.

Herbruikbaar
Het nieuwe plan voor het vliegveld wil ook overgaan op honderd procent herbruikbare energie. Heathrow zegt dat het een belangrijke stap is in de richting van het creëren van een zero-carbon luchthaven. Heathrow wil hiermee ook een ultra-lage emissie zone oprichten in 2025 om de kwaliteit van het leven te verbeteren door middel van schonere lucht.

Bloeien
“Heathrow 2.0 is een verandering voor ons bedrijf en versnelt de verschuiving in onze industrie naar een duurzame toekomst voor de luchtvaart. Door te focussen op de lange termijn en door samen te werken kunnen we een wereldwijd toonaangevende economie leveren, innovatief, concurrerend, succesvol en duurzaam. We kunnen een toekomst creëren waar zaken, onze mensen, gemeenschappen, ons land en onze wereld kunnen bloeien”, aldus Kaye op de BCC conferentie.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button