fbpx
NieuwsOnderwerpenRuimtevaart

SpaceX: Eerste toeristen in 2018 naar de maan

SpaceX zegt dat de eerste twee toeristen in 2018 naar de maan zullen gaan. Zij hebben al een groot bedrag betaald voor deze missie.

Het ruimtevaartbedrijf verwacht dat later dit jaar de gezondheidstests kunnen worden uitgevoerd en dat de basistraining kan worden voltooid. Het duo, dat elkaar kent, zal een week lang onderweg zijn.

Commercial Crew Program
SpaceX werkt voor dit project samen met NASA. Als onderdeel van het NASA Commercial Crew Program zal SpaceX haar Crew Dragon (Dragon Version 2) raket lanceren richting het International Space Station. De eerste missie zal op automatische piloot worden gevlogen. De missie met crew aan boord staat op de planning voor het tweede kwartaal van 2018.

Dragon 2 missies
SpaceX mag momenteel vier Dragon 2 missies per jaar naar het International Space Station uitvoeren, waarvan drie vracht vervoeren en één crew.

Privémissie
Zodra de Crew Dragon missies onderweg zijn voor NASA, zal SpaceX de privémissies naar de maan sturen. De start zal vanaf Cape Canaveral zijn.

De laatste bemande missie naar de maan, de Apollo 17, was in 1972. Toen was er ook een maanlanding, maar dat zal volgend jaar niet gebeuren.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button