AirlinesNieuwsOnderwerpProfessional

Etihad en Egyptair starten codeshare-samenwerking

Etihad Airways is een samenwerking gestart met Egyptair, de nationale luchtvaartmaatschappij van Egypte. Vanaf vandaag begint de eerste fase van een codeshareovereenkomst tussen de maatschappijen, zo laat Etihad weten.

In eerste instantie worden vluchtnummers van Eithad gekoppeld aan Egyptair-vluchten tussen Abu Dhabi en Cairo. Etihad voegt op dezelfde route de vluchtnummers van Egyptair toe. Het gaat om 28 wekelijkse vluchten uitgevoerd door Etihad en 21 vluchten per week door Egyptair.

Gefaseerd
De samenwerking wordt gefaseerd uitgebouwd. De volgende stap in de codeshare-strategie wordt het toevoegen van vluchten door Egyptair vanuit Cairo. Vanuit deze Egyptische hub vliegt de homecarrier naar verschillende grote steden in Afrika. Omgekeerd zal Egyptair ‘toegang’ krijgen tot Australië via de Etihad-hub in Abu Dhabi.

Binnenlandse vluchten
Als derde stap worden binnenlandse vluchten in Egypte toegevoegd aan het Etihad-netwerk. Passagiers van beide maatschappijen kunnen op de gedeelde routes gebruik maken van hun eigen loyaliteitsprogramma terwijl zij met de andere maatschappij vliegen.

Partnership-strategie
Etihad CEO Peter Baumgartner: “Deze nieuwe codeshare-overeenkomst versterkt de verplichting van Etihad Airways om een partnership-strategie met luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld aan te gaan waarmee de gasten worden voorzien van meer reismogelijkheden naar wereldwijde bestemmingen.” Vorige week kondigde Etihad ook een codeshareovereenkomst aan met airBaltic.

Enthousiast
Sherif Ezzat, CEO bij Egyptair zei: “Egyptair is altijd enthousiast over de verbetering van het netwerk door middel van samenwerking met sterke luchtvaartmaatschappijen. Daarom zijn we blij met de samenwerking met Etihad Airways.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button