AirlinesFrequente reizigerOnderwerpZakelijke Reiziger

EVA Air accepteert e-tag bagage op vluchten Amsterdam

EVA Air is met ingang van vandaag de eerste intercontinentale luchtvaartmaatschappij op Schiphol die digitale babagelabels accepteert. Dit laat de maatschappij vandaag weten.

Kofferfabrikant RIMOWA heeft een Electronic Tag-display ontwikkeld waarmee het label digitaal getoond kan worden. EVA Air is na Lufthansa de tweede luchtvaartmaatschappij ter wereld die gebruikmaakt van de techniek.

App
Reizigers kunnen met de mobiele app van EVA Air op afstand een RIMOWA-bagagestuk inchecken tussen 24 en 3 uur voor vertrek. De app geeft de informatie door aan de digitale bagage-tag in de koffer. Reizigers hoeven voor vertrek alleen hun koffer af te geven.

Bestemmingen
Naast Amsterdam biedt de maatschappij de service aan op vluchten met vertrek vanuit Parijs, Wenen, Bangkok en Taipei. Ook zijn er een aantal routes vanuit Aziatische en Noord-Amerikaanse steden. In de toekomst hoopt men het aanbod aan bestemmingen uit te breiden.

IOS
Het electronische baggage check-in systeem wordt alleen ondersteund voor IOS-gebruikers, maar EVA air zegt er aan te werken om ook voor Android-toestellen de functie beschikbaar te maken.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close