fbpx
NL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Geluidspark Schiphol wint internationale prijs

Royal Schiphol Group en H+N+S Landschapsarchitecten hebben een internationale prijs gewonnen voor het geluidspark bij Schiphol. Het park kreeg de waardering voor “het op een innovatie wijze bijdrage leveren aan het verbeteren van de relatie tussen luchthavens en hun omgeving”, zo meldt Schiphol.

De prijs, de Jay Hollingsworth Speas Airport Award is een inititatief van American Institute of Aeronautics and Astronautics, American Association of Airport Executives en de Airport Consultants Council gezamenlijk en wordt jaarlijks uitgereikt.

Grondgeluid
Het geluidspark, bekend als het Landartpark Buitenschot ligt bij Hoofddorp ten zuiden van de Polderbaan. Door de ribbels gevormd door de grondlichamen in het park wordt het grondgeluid door opstijgende vliegtuigen verminderd. Inwoners van Hoofddorp hebben hierdoor minder geluidshinder.

Ribbels
In februari dit jaar heeft Schiphol extra ribbels aangebracht. In het voorjaar worden deze ingezaaid met gras. Het gevormde landschap heeft ook een recreatieve functie en is toegankelijk voor iedereen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button