fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

‘Delta en Korean Air in joint venture besprekingen’

Delta Airlines en Korean Air zijn in overleg om een joint venture op te richten. De Skyteam-maatschappijen willen een sterkere positie innemen op de Transpacifische routes, zo meldt Bloomberg.

Korean en Delta voeren al een codesharesamenwerking. In september 2016 is het codesharenetwerk uitgebreid tot in totaal 142 bestemmingen in Noord- en Zuid-Amerika en 33 bestemmingen in Azië.

Toeristen
Het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken ziet het aantal passagiers uit Zuid-Korea stijgen. Naar verwachting komen in de periode 2016-2021 circa 43 procent meer reizigers uit het land. Daarnaast is Zuid-Korea volgend jaar het gastland van de Olympische Winterspelen, waardoor er extra toeristen worden verwacht.

Korean Air CEO Walter Cho zei maandag tijdens een verklaring op de luchthaven van Seoul Incheon dat de joint venture in oprichting is. Meer details wilde de directeur nog niet geven, omdat Delta daarbij betrokken is.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button