Naast het nieuwsOverig nieuws

Eerste 737 MAX 9 geassembleerd – foto’s

De eerste Boeing 737 MAX 9 is geassembleerd in de fabriek in Renton. De officiële ‘rollout’ is pas volgende week, maar Boeing publiceerde al een paar foto’s.

Het toestel heeft de assemblagehal verlaten en wordt nu voorzien van de Boeing-huisstijl in de spuithal. De groene coating die het vliegtuig nu heeft moet voorkomen dat er erosie ontstaat door weersinvloeden.

Langer
De MAX 9 is met 42,2 meter iets langer dan de MAX 8 die een lengte heeft van 39,5 meter. De capaciteit van de MAX 9 is ook groter, er passen afhankelijk van de stoelconfiguratie 220 passagiers in het vliegtuig. Bij de MAX 8 zijn dit 189. Volgens Boeing is de 737 MAX-lijn 8 procent zuiniger dan zijn concurrenten.

MAX 8
De vliegtuigfabrikant is al verder met ontwikkeling van de kleinere 737 MAX 8. Dit toestel heeft al een uitgebreide testprocedure doorlopen. In mei ontvangt Norwegian als launch customer het eerste toestel.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close