fbpx
Naast het nieuws

Eerste 737 MAX 9 geassembleerd – foto’s

De eerste Boeing 737 MAX 9 is geassembleerd in de fabriek in Renton. De officiële ‘rollout’ is pas volgende week, maar Boeing publiceerde al een paar foto’s.

Het toestel heeft de assemblagehal verlaten en wordt nu voorzien van de Boeing-huisstijl in de spuithal. De groene coating die het vliegtuig nu heeft moet voorkomen dat er erosie ontstaat door weersinvloeden.

Langer
De MAX 9 is met 42,2 meter iets langer dan de MAX 8 die een lengte heeft van 39,5 meter. De capaciteit van de MAX 9 is ook groter, er passen afhankelijk van de stoelconfiguratie 220 passagiers in het vliegtuig. Bij de MAX 8 zijn dit 189. Volgens Boeing is de 737 MAX-lijn 8 procent zuiniger dan zijn concurrenten.

MAX 8
De vliegtuigfabrikant is al verder met ontwikkeling van de kleinere 737 MAX 8. Dit toestel heeft al een uitgebreide testprocedure doorlopen. In mei ontvangt Norwegian als launch customer het eerste toestel.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button