NieuwsOnderwerpProfessional

Minder vliegreizen naar de VS sinds inreisverbod

De invloed op het aantal vliegreizen naar de VS door het inreisverbod van president Trump is wereldwijd merkbaar. Nadat Trump via een decreet een toegangsverbod instelde voor reizigers uit zeven landen nam het aantal passagiers af. Dit blijkt uit een analyse van onderzoeksbureau ForwardKeys.

Het aantal boekingen uit de landen Irak, Syrië, Iran, Libië, Somalië, Sudan en Yemen nam tussen 28 januari en 4 februari met 80 procent af ten topzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de cijfers is ook te zien dat het aantal boekingen voor lang verblijf, langer dan 21 nachten fors toenam tussen 3 en 4 februari.

Afname
Wereldwijd gezien nam het aantal boekingen naar de VS af met 6,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Vanuit Europa was het aantal boekingen 13,6 procent lager, in het Midden-Oosten 37,5 procent. Alleen vanuit Zuid-Amerika (+2,3 procent) en Oost-Europa inclusief Rusland (+15,8 procent) nam het boekingsaantal toe in die periode.

Effect
Ondanks dat het inreisverbod is ingetrokken heeft het nog steeds effect. Begin februari lag het aantal boekingen vanuit de zeven landen 10,4 procent lager. Wereldwijd is de groei iets afgenomen van 3,4 procent naar 2,3 procent op 4 februari.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/