AirlinesNieuwsOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Qatar Airways least vier A350’s van LATAM

Qatar Airways least de eerste van in totaal vier Airbus A350-900 toestellen van het Zuid-Amerikaanse LATAM voor een periode van 6 tot 12 maanden. Dit maakte de maatschappij uit Qatar vandaag bekend.De extra vliegtuigen zijn nodig omdat er bij Qatar extra vraag is naar zitplaatsen, daarnaast is de inzet noodzakelijk om te kunnen voldoen aan het gestelde operationeel plan van de maatschappij.

Crew
Vandaag wordt het eerste toestel ingezet op de route Doha – München. Het vliegtuig wordt zonder bemanning ingehuurd, de eigen piloten en crew van Qatar Airways worden ingezet op het vliegtuig. De vliegmaatschappij levert de volledige on-board service zoals in haar eigen vliegtuigen.

Capaciteit
De A350’s van LATAM zijn voorzien van 30 businessclass-zitplaatsen en 309 economyclass-stoelen. Hiermee is er op toestelbasis ook meer capaciteit. In een A350 toestel van Qatar is plaats voor 36 businessclass en 247 economyclass-passagiers.

Overeenkomst
Qatar CEO Akbar Al Baker: “Om aan de groeiende vraag naar onze diensten te voldoen, heeft Qatar Airways een overeenkomst gesloten met LATAM Airlines Group om vier A350-vliegtuigen te reserveren voor maximaal een jaar. Dankzij onze sterke samenwerking met LATAM zijn we in staat om te voldoen aan de toenemende vraag van klanten op de korte termijn, op een innovatieve manier. “

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.