fbpx
Frequente reizigersOnderwerpenVliegvelden

Dubai verbant ronde koffers uit bagagesysteem

De luchthaven van Dubai verbiedt reizigers vanaf 8 maart om te reizen met ronde koffers of bagage zonder platte kant. De luchthaven wil met de maatregel storingen in het bagagesysteem tegengaan.

Alle bagage die rond is of geen platte kant heeft, wordt vanaf 8 maart geweigerd bij de incheckbalies. “Koffers die rond zijn of geen platte kant hebben, zijn de grootste oorzaak van bagagestoringen. Die storingen kunnen een deel van het systeem platleggen”, stelt Ali Angizeh, Vice President Terminal Operations van de luchthaven.

Ompakken
Om verstoringen te voorkomen wordt de bagage straks geweigerd. De luchthaven heeft alle maatschappijen op het vliegveld al laten weten dat er nieuwe regels gelden. Passagiers die toch met verkeerde koffers op het vliegveld komen, kunnen hun bagage laten ompakken in een doos die wel in het bagagesysteem kan.

9,3 Miljoen koffers
Het bagagesysteem van de luchthaven is 140 kilometer lang en verwerkte in januari 2017 ongeveer 9,3 miljoen koffers; gemiddeld zijn dit 208 koffers per minuut.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button