fbpx
AirlinesFinancieelKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpenProfessional

Gedoe om salarisverhoging KLM-CEO Pieter Elbers

Het vaste salaris van KLM-CEO Pieter Elbers wordt dit jaar met vijf procent verhoogd naar 475.000 euro. Dit meldt KLM na berichten in Franse media dat Elbers’ salaris met elf procent zou stijgen.

Het salaris van de CEO’s van Air France en KLM wordt vastgesteld door de Raad van Commissarissen van de beide bedrijven. Volgens de Franse krant La Tribune zou er een salarisverhoging van elf procent geëist zijn voor het basissalaris van Elbers.

Vijf procent
KLM laat in een reactie weten dat het vaste salaris met vijf procent omhoog gaat naar 475.000 euro. Dit is hetzelfde niveau als voormalig CEO Camiel Eurlings had toen hij drie jaar geleden vertrok. In 2016 zag Elbers af van een salarisverhoging.

Beloning
La Tribune stelt dat Elbers vooral gefocust zou zijn op de resultaten van KLM zelf en zich onvoldoende bezig zou houden met Air France-KLM. De krant meldt op basis van anonieme bronnen dat Elbers’ beloning hoger zou liggen dan die van Frank Terner en die van Frédéric Gagey. Of dat klopt is onduidelijk omdat het salaris van Gagey niet bekendgemaakt is. Jean Marc Janaillac verdient volgens La Tribune op jaarbasis een vast salaris van zes ton.

Staking
De timing van het bericht van La Tribune over KLM is opvallend omdat er juist voor komende week stakingen zijn aangekondigd bij Air France. De vakbonden zijn boos over de hoge salarissen van het hoogste management van Air France en leggen op 7 maart het werk neer. In de ogen van de vakbonden is het onterecht dat de top wel een salarisverhoging krijgt terwijl de werknemers er niets bij krijgen.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button