fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

Insel Air in afgeslankte vorm verder

Insel Air moet afslanken om weer winstgevend te worden. De maatschappij schrapt bestemmingen en extra arbeidsplaatsen. Dit schrijft het Antilliaans Dagblad.

De focus moet in de basis alleen liggen op de interinsulaire vluchten tussen Aruba, Bonaire, Curacao en Sint Maarten. Deze routes zijn essentieel voor de bereikbaarheid tussen de eilanden en waren ooit winstgevend voor de maatschappij.

Bestemmingen
Als de cijfers weer positief kleuren ziet Insel Air de mogelijkheid om nieuwe bestemmingen zoals Miami en Paramaribo toe te voegen. De vliegmaatschappij had meerdere internationale bestemmingen naar onder andere Charlotte en Havana.

Wetlease
Insel Air is genoodzaakt gebruik te maken van enkel de Fokker 50’s op Curacao. De MD-80’s worden door de luchtvaartautoriteiten aan de grond gehouden. Het doel is om met de bestaande middelen te opereren. Dat betekent geen dure wetlease-overeenkomsten meer.

Reddingsplan
In april presenteert de maatschappij een reddingsplan. Men verwacht hiermee in mei en juni weer positieve cijfers te boeken. Tegen die tijd moet er maandelijks een miljoen dollar binnenkomen. Het geld is nodig om de openstaande schulden af te lossen aan de crediteuren.

Banen
Insel Air moet hiervoor ook afslanken in haar personeelsbestand, zo maakte de directie bekend. Er is niet bekendgemaakt hoeveel banen verloren gaan bij een reorganisatie. In december werden ook al honderden banen geschrapt.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button