Naast het nieuwsOpmerkelijk

Luchtvaart keert mogelijk terug naar Kai Tak

Mogelijk keert de luchtvaartindustrie terug op Kai Tak in Hong Kong. Er zijn plannen om op het voormalige luchthaventerrein een helikopterbasis te openen, zo schrijft de South China Morning Post.Kai Tak was tot 1998 de internationale luchthaven van Hong Kong. In dat jaar ‘verhuisde’ het vliegveld naar Chek Lap Kok, een kunstmatig eiland voor de kust.

Vraag
De regering van Hong Kong onderzoekt of er vraag is naar binnenlandse helikopterverbindingen tussen steden aan de Pearl River Delta. De lokale luchtvaartindustrie zet zich ervoor in om op het uiteinde van de voormalige landingsbaan een basis te openen. De stimulans van de overheid door in de helikoptermarkt te investeren wekte interesse op bij bedrijven in de regio.

Lage hoogte
Sinds vorig jaar staat de regering van Hong Kong het toe dat er op lage hoogte vliegverkeer plaatsvindt in het gebied. “Deze nieuwe beleidsrichting biedt een goede gelegenheid voor ons om het potentieel van de helikopterdiensten in Hong Kong en de Pearl River Delta regio als geheel te heroverwegen”, zei de civiele luchtvaartautoriteit van Hong Kong in een verklaring.

Op welke termijn de helikoptervluchten mogelijk zijn is nog niet duidelijk.

Approach
Kai Tak was vooral beroemd om zijn spectaculaire approach, laag over de stad en ‘tussen’ de wolkenkrabbers door. Piloten werden tijdens de landing op de proef gesteld om na de scherpe bocht recht voor de baan uit te komen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeert Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in airport operations. Henk hoopt in de toekomst mee te kunnen werken aan het ontwerp van luchthavens over de hele wereld.