Frequente reizigerOnderwerpVliegvelden

‘Meer dan 1.000 annuleringen door ATC staking’

Als gevolg van de staking door Franse luchtverkeersleiders komende week worden meer dan 1.000 annuleringen en veel vertragingen verwacht. Dit meldt luchtvaartorganisatie Airlines for Europe (A4E).

De staking begint op maandag 6 maart om 05.00 uur en eindigt op vrijdag 10 maart om 19.00 uur. Eurocontrol verwacht vooral hinder op de luchthavens rond Parijs. Volgens A4E moeten luchtvaartmaatschappijen de capaciteit met 25 procent verminderen.

Overvliegen
Niet alleen verkeer dat naar Parijs vliegt wordt gehinderd. Ook vluchten die overvliegen krijgen te maken met de staking. Verbindingen tussen het Verenigd Koninkrijk en Italië en Zwitserland en Spanje ervaren overlast door de staking.

Restrictie
Personeel in de luchtverkeersleidingscentra en Brest en Bordeaux legt de hele week het werk neer. Tussen Maandag 05:00 uur en vrijdag 19:00 uur gelden in deze gebieden een restrictie op het aantal vluchten dat wordt afgehandeld. In de Area Control Centers vermindert men de capaciteit met een kwart tot een derde.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button