IncidentenNieuwsOnderwerp

Nabestaanden MH370 willen geld zoektocht inzamelen

Nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp met de MH370 willen geld inzamelen voor een nieuwe zoektocht als de regeringen daar niet mee verder gaan. Dat meldt persbureau Reuters.De familieleden vinden dat de zaak moet worden opgelost. Ze willen dat de landen verder gaan met zoeken.

Zoekgebied
De afgelopen tijd zochten de landen in een gebied van 120.000 vierkante kilometer in de Indische Oceaan. Tot nu toe leverde dat alleen enkele wrakstukken op. De regeringen van Australië, Maleisië en China gaven ongeveer 150 miljoen euro uit aan het onderzoek. Om hiermee verder te gaan willen ze zeker weten dat er wat gevonden wordt.

Inzameling
De families beginnen pas met inzamelen als ze zeker weten dat de regeringen niet meer verder gaan met zoeken. Experts onderzoeken nu nog satellietbeelden en komen later dit jaar met een analyse.

De Boeing 777 was in maart 2014 onderweg van Kuala Lumpur naar Peking toen het van de radar verdween. Er zaten 239 mensen aan boord.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.