Frequente reizigerNieuwsOnderwerpVeiligheidVliegvelden

Strenger gefouilleerd op Amerikaanse vliegvelden

Op Amerikaanse vliegvelden wordt strenger gefouilleerd, waar passagiers letterlijk meer van voelt. Dat komt omdat regels voor beveiligingspersoneel strikter zijn geworden volgens Bloomberg.

Nu hebben Transport Security Administration (TSA) medewerkers nog de keuze uit vijf verschillende manieren van fouilleren. Maar die zouden volgens een intern onderzoek uit 2015 niet effectief genoeg zijn en daardoor kunnen mensen makkelijk items aan boord smokkelen. De regels zijn daarom aangepast.

‘Intiem contact’
Nu mag er nog maar op één manier gefouilleerd worden. Die manier is erg streng en krachtiger en zal tot ‘zeer intiem contact’ gaan leiden. De nieuwe regels gelden niet alleen voor passagiers, maar ook voor piloten en crew.

Geen vertraging

De nieuwe regels zullen volgens een woordvoerder van de TSA geen langere wachtrijen veroorzaken. Het zal alleen voor degene die gefouilleerd wordt iets langer duren. Ongeveer twee miljoen passagiers worden jaarlijks gefouilleerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close