fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijk

Air India zet vrouwenrecord

Air India heeft een vlucht ‘rond de wereld’ uitgevoerd met bemanning die volledig uit vrouwen bestond. De maatschappij zegt daarmee een record te hebben in de luchtvaart.

De vlucht werd in twee delen uitgevoerd met een Boeing 777-200LR. Het eerste deel vertrok uit New Delhi en vloog via de Grote Oceaan naar San Francisco. De terugvlucht naar New Delhi via de Atlantische Oceaan een paar dagen later maakte de vlucht rond de wereld compleet.

Verkeersleiders
Niet alleen bestond de bemanning in de cockpit en in de cabine uit vrouwen, maar ook alle werkzaamheden aan de grond die te maken hadden met de vlucht werden door vrouwen uitgevoerd. Van grondpersoneel bij de check-in tot aan de verkeersleiders.

Vrouwendag
Air India nam het initiatief naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag op woensdag 8 maart. Vorig jaar deed de maatschappij dezelfde recordpoging. Of deze vlucht een nieuw record wordt is nog niet duidelijk. Air India heeft een aanvraag ingediend bij Guiness World Records, die het record kan erkennen.

De route New Delhi – San Francisco is een van de langste lijnverbindingen ter wereld.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button