fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijk

Air India zet vrouwenrecord

Air India heeft een vlucht ‘rond de wereld’ uitgevoerd met bemanning die volledig uit vrouwen bestond. De maatschappij zegt daarmee een record te hebben in de luchtvaart.

De vlucht werd in twee delen uitgevoerd met een Boeing 777-200LR. Het eerste deel vertrok uit New Delhi en vloog via de Grote Oceaan naar San Francisco. De terugvlucht naar New Delhi via de Atlantische Oceaan een paar dagen later maakte de vlucht rond de wereld compleet.

Verkeersleiders
Niet alleen bestond de bemanning in de cockpit en in de cabine uit vrouwen, maar ook alle werkzaamheden aan de grond die te maken hadden met de vlucht werden door vrouwen uitgevoerd. Van grondpersoneel bij de check-in tot aan de verkeersleiders.

Vrouwendag
Air India nam het initiatief naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag op woensdag 8 maart. Vorig jaar deed de maatschappij dezelfde recordpoging. Of deze vlucht een nieuw record wordt is nog niet duidelijk. Air India heeft een aanvraag ingediend bij Guiness World Records, die het record kan erkennen.

De route New Delhi – San Francisco is een van de langste lijnverbindingen ter wereld.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button