fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijk

Zweedse paspoort ‘beste’ ter wereld

De waarde van het Zweedse paspoort is wereldwijd het grootst. Uit een ranking van 199 landen naar ‘waarde van nationaliteit’ kwam het land uit op nummer 1, zo schrijft Bloomberg.

Nederland staat in de ranking op plaats 14. De lijst is samengesteld door Nomad Capitalist en baseert de score op de hoeveelheid belasting dat een land heft aan geëmigreerden. Daarnaast zijn de algemene wereldwijde reputatie van een land, de vrijheden in een land en de mogelijkheid om meerdere paspoorten te hebben meegenomen in de beoordeling.

Toegang
Een Zweeds paspoort biedt toegang tot 176 landen. Bovendien hoeven Zweden in het buitenland geen hoge belastingen aan hun thuisland te betalen. Andrew Henderson, oprichter van Nomad voegde er in een videobericht aan toe: “Niet veel mensen raken in conflict met Zweden”.

Verenigde Staten
Opvallend is dat de lijst in de top 43 uit 33 Europese landen bestaat. De VS komt uit op plaats 35 en scoort laag op de algemene reputatie in de wereld en het belastingsysteem. Een Amerikaan in het buitenland moet belasting betalen over het verdiende inkomen.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button