Naast het nieuws

1e dag staking ATC; veel annuleringen en vertragingen

De eerste stakingsdag van de Franse luchtverkeersleiding zorgde voor meer dan 400 annuleringen en verschillende vertragingen en uitwijkers. Dat meldt Airlines for Europe (A4E).

Naast Frankrijk werden het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Ierland het zwaarst getroffen door de stakingen.

Ergste gevallen
Eén van de ergste gevallen was volgens A4E een vlucht van Frankfurt naar Lissabon, die moest uitwijken via Zuid-West Engeland. Een ander vliegtuig was onderweg van de Canarische Eilanden naar Kopenhagen en kwam terecht in Ierland.

Vandaag
A4E verwacht dat er vandaag nog meer annuleringen zullen zijn omdat naast Brest en Bordeaux nu ook in Marseille wordt gestaakt.

Miljarden
In de periode tussen 2010 en 2016 waren er 217 ATC stakingsdagen. Dit heeft zo’n twaalf miljard euro gekost.

Stakingen
De stakingen begonnen op maandag 6 maart om 05:00 uur en eindigt vrijdag 10 maart om 19:00 uur. A4E verwacht meer dan 1000 annuleringen door de stakingen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close