fbpx
NieuwsOnderwerpenProfessional

Luchtvaart maakt goede start in 2017

De luchtvaartsector heeft een goede start gemaakt in het begin van 2017. Het aantal passagiers wereldwijd is in januari met 9,6 procent gestegen ten opzichte van januari 2016. Dat is de sterkste stijging in meer dan vijf jaar. Dat meldt de International Air Transport Association (IATA).

Maanjaar
De resultaten werden volgens IATA positief beïnvloed door de vieringen voor het nieuwe maanjaar in China. Dat viel dit jaar namelijk in januari. De organisatie schat dat vakantie-gerelateerde reizen hebben bijgedragen tot een half procentpunt extra groei van de vraag. De capaciteit steeg daarnaast met acht procent en de bezettingsgraad nam toe met 1,2 procentpunt tot 80,2 procent.

Normaal
“Zo’n sterke stijging als in het begin van 2017 hebben we sinds 2011 niet gezien”, vertelt Alexandre de Juniac, directeur-generaal en CEO bij IATA. “Dit komt mede door de opleving van de wereldwijde economie en een terugkeer naar een normalere omgeving na de terroristische en politieke gebeurtenissen in het begin van 2016.”

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button